Skip to main content

Social Sciences: Commonly Used Databases

Skillsoft

                                                       

  Skillsoft’a ait Books24x7® veritabanı işletme, teknoloji ve mühendislik alanlarında her ihtiyaca cevap verecek binlerce kitap, özet, araştırma raporu
ve en verimli uygulamaları seçip dijitalleştirilmiş olarak sunan rehber bir platformdur. Books24x7® kullanıcılara arama, tarama, okuma ve bu engin
kütüphanelerdeki diğer kullanıcılarla iş birliği içerisinde çalışma imkanı sunar.

EBSCO

                                                 

  • eBook Academic Collection
  • eBook Arabic Collection 
  • eBook Business Collection 
  • eBook Canadian Collection 
  • eBook Caribbean Collection 
  • eBook Clinical Collection 
  • eBook Community College Collection 
  • eBook Education Collection 
  • eBook EngineeringCore 
  • eBook High School Collection 
  • eBook History Collection 
  • eBook ITCore 
  • eBook Nursing Collection 
  • eBook Public Library Collection 
  • eBook Religion Collection 
  • eBook University Press Collection 
  • eBooks for FE Collection (UK) 
  • eBooks For FE/HE Collection 

 

Find an Article


Keyword Title Author

Sayısal Kitap

                                               

  Türkçe e-Kitap veritabanı olan Sayısal Kitap; Evrensel Basım Yayın, Notos Kitap Yayınevi, Varlık Yayınları, Nesin Yayınları, Maya Yayınları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Edebi Şeyler, Ege Yayınları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, Arkeoloji ve Sanat Yayınları  gibi  yayınevlerinin elektronik kitaplarını kullanıcılara sunmaktadır.

Hiperkitap

                                                

  Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, bilim insanlarının, öğrencilerin ve meraklıların akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk Türkçe online e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300 yayınevinin 13.000’ den fazla e-kitabı bulunmaktadır.  Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap’ta yer almaktadır.

  Kullanıcılar; Hiperkitap’ta bulunan 13.000’ den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler.  “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

 

J stor

                                                              

  Afrika-Asya-Amerika çalışmaları, sanat, mimarlık, botanik, işletme, ekonomi, eğitim, folklor, coğrafya, tarih, müzik, psikoloji gibi 75 disiplinde 10 milyondan fazla akademik dergi makalesinekitaplara ve birincil kaynaklara erişim sağlamaktadır. Bunların yanısıra 2.154 araştırma raporlarına da erişim sağlanmaktadır.

ProQuest Ebook Central

                                           

​    The following topics 169,661 in the database e-books.

  • Science/Technology
  • Religion/Philosophy
  • Literature/Language
  • Education
  • General
  • Law
  • Business/Management
  • Health/Medical
  • Art
  • Liberal Arts
  • History/Political Science

 

ProQuest

                                                           

  Dünyanın en kapsamlı Tez veritabanı olan PQDT, 1743’den günümüze 2 tam metin olmak üzere toplamda 4 milyondan fazla doktora ve master tezi içermektedir. Önde gelen uluslararası 700’ den fazla üniversite ve araştırma kuruluşu tezlerini PQDT ile yayınlamaktadır. Her yıl ortalama 15.000 Tez eklenmektedir. Dünya genelinde 3.000, Türkiye’de ise 60’ın üzerinde üniversitede kullanılmaktadır.

 

© Copyright 2017 Atılım Üniversitesi, Kadriye Zaim Library. Design by HK.