Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Language and Literature: Commonly Used Databases

This is a guide to help you find information, books, databases, journals, reference sources, internet resources through Kadriye Zaim Library's print and online resources about Language and Literature.

EBSCO

                                                 

  • eBook Academic Collection
  • eBook Arabic Collection 
  • eBook Business Collection 
  • eBook Canadian Collection 
  • eBook Caribbean Collection 
  • eBook Clinical Collection 
  • eBook Community College Collection 
  • eBook Education Collection 
  • eBook EngineeringCore 
  • eBook High School Collection 
  • eBook History Collection 
  • eBook ITCore 
  • eBook Nursing Collection 
  • eBook Public Library Collection 
  • eBook Religion Collection 
  • eBook University Press Collection 
  • eBooks for FE Collection (UK) 
  • eBooks For FE/HE Collection

 

Skillsoft

                                                                        

  Skillsoft’a ait Books24x7® veritabanı işletme, teknoloji ve mühendislik alanlarında her ihtiyaca cevap verecek binlerce kitap, özet, araştırma raporu
ve en verimli uygulamaları seçip dijitalleştirilmiş olarak sunan rehber bir platformdur. Books24x7® kullanıcılara arama, tarama, okuma ve bu engin
kütüphanelerdeki diğer kullanıcılarla iş birliği içerisinde çalışma imkanı sunar.

ProQuest

                                                           

  Dünyanın en kapsamlı Tez veritabanı olan PQDT, 1743’den günümüze 2 tam metin olmak üzere toplamda 4 milyondan fazla doktora ve master tezi içermektedir. Önde gelen uluslararası 700’ den fazla üniversite ve araştırma kuruluşu tezlerini PQDT ile yayınlamaktadır. Her yıl ortalama 15.000 Tez eklenmektedir. Dünya genelinde 3.000, Türkiye’de ise 60’ın üzerinde üniversitede kullanılmaktadır.

 

The MIT Press

                                                     

 

  1962 yılında kurulan MIT Press, eğitimcilerin ve araştırmacıların önemli eserlerini yayımlayan bir üniversite yayınevidir. Konu alanları içerisinde; sanat, mimari, ekonomi, bilişsel bilim, oyun tasarım çalışmaları ve bilgisayar bilimleri olan MIT Press yılda 220' den fazla yeni kitap ve 35’ i aşkın dergi yayımlamaktadır.

 

  

Hiperkitap

                                                

  Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, bilim insanlarının, öğrencilerin ve meraklıların akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk Türkçe online e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300 yayınevinin 13.000’ den fazla e-kitabı bulunmaktadır.  Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap’ta yer almaktadır.

  Kullanıcılar; Hiperkitap’ta bulunan 13.000’ den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler.  “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

 

© Copyright 2017 Atılım Üniversitesi, Kadriye Zaim Library. Design by HK.